Hunden som berörde många människors hjärtan – Turbo

År 1993 kom en ny tv-serie som bänkade många människor framför tv-skärmarna i sina hem runt om i landet. Denna drama och deckarserie gick under titeln “Snoken” och handlade om en detektiv vars namn var Anders “Snoken” Grip som tillsammans med sin trogne vän och kompanjon hunden Tubbe löste olika fall som skapade mycket spänning hemma i tv-sofforna.

Under 4 års tid pågick deckarserien och Turbo blev en mycket uppmärksammad liten stjärna. Han har dessutom medverkat i tv-programmet “Stora famnen” där han hade ett alldeles eget inslag.

Vem hade kunnat ana att ett vanligt sällskapsdjur som bordercollien Turbo skulle ta sig in i så många främmande människors hjärtan och charma dem på det viset som bara han kunde?

Den stora sorgens dag – Sjukdomen och döden

Som med alla levande individer kom även dagen då landets mest älskvärda hund blev mycket sjuk. Hans ägare Kenth Haag berättade i en intervju för Aftonbladet om Turbos sista tid i livet och om hur han plötsligt hade fått svåra besvär att behålla maten samt att han hade uppträtt energilöst och trött under en period.

Strax därefter kunde veterinären konstatera att hunden led av svår cancer i levern som gjorde att det var omöjligt för honom att bli bättre och tillfriskna, därför valde familjen att Turbo skulle få somna in för gott i sitt eget hem. Familjen gjorde allt för att Turbo skulle få ett så fint avslut på sitt liv som möjligt då han sina sista dagar fick äta precis vad han ville och tillbringa mycket tid tillsammans med familjen hemma på deras gård i Köping.

I år är det ungefär 16 års sedan som den fyrbenta tv-stjärnan lämnade sin plats här på jorden. Men än är han inte bortglömd och kommer för alltid att vara en älskad tv-profil som erövrade många människors hjärtan.